dijous, 5 de febrer de 2015

Alumni Don Bosco Mataró

Alumni Don Bosco Mataró (“alumnidbm”)
Alumni ve d’un verb llatí que el seu significat vol dir: aquell aliment que acompanya la persona tota la vida i li dóna una manera de viure pròpia, singular.
En lloc d’”antics alumnes”, en molts centres educatius d’Europa i arreu, ho han adoptat. L’Associació dels qui ens hem format en el nostre Col·legi, la Casa de Don Bosco a Mataró, ho hem optat com a lema i logotip.
Així, “alumnidbm” (Alumni Don Bosco Mataró), vol significar que els qui hem rebut la formació salesiana, la que el Fundador Don Bosco ens ha deixat, resta viva i vital en la nostra persona i, per extensió, en tot el col·lectiu; que l’hem rebut de Don Bosco en aquesta casa “Salesians de Mataró”.

El Logotip
La professora del col·legi, Montserrat Mora, ha agafat el logotip dels salesians, i l’ha recreat interpretant el sentit de l’educació rebuda. Transforma la casa del logotip i l’obre al demà, a la vida dels qui han rebut aquest aliment. En aquesta casa en forma d’angle obert, hi ha unes persones, nois i noies del Col·legi, amb unes flames sobre el seu cap, que vol significar l’aliment que els omple d’alumni a la sortida de l’escola, i és l’esperit que tota la vida viurà en ells i elles formant part inseparable de la seva persona. Podran viure la seva vida com cadascú ho vagi decidint, però l’”alumnidbm” ho portaran adherit al seu jo i el podran reviure a voluntat i recrear-lo segons les opcions personals i conforme la vida els hi vagi ensenyant.


Cap comentari:

Publica un comentari