dimecres, 28 de gener de 2015

Conferència: El carisma de Don Bosco

Comencen els actes de celebració del bicentani de Sant Joan Bosco a la ciutat de Mataró, i com no, venen de la mà de la comunitat salesiana de la ciutat.

L'inici dels actes va començar amb una conferencia a Can Palauet a càrrec del provincial de la inspectoria Mª Auxiliadora, el Pare Cristòbal López, acompanyat per Mossèn Jaume Brufau amb introducció del Pare Ramon Vera, Director de la comunitat del Salesians de Mataró. També van participar  el Il·lm. Sr. Joaquim Fernàndez 1r. Tinent d’alcalde del ajuntament de Mataró i regidor de cooperació internacional del Ajuntament , que juntament amb un representant de VOLS, van aprofitar per cloure un projecte de cooperació internacional de l'entitat co-financiat per l'Ajuntament de Mataró a Conakry.

Amb una sala plena, Mossèn J. Brufau va explicar anècdotes de la seva estància al col·legi de Mataró, a l’any 1934 amb 8 anys. El Pare Cristòbal López va fer una mica de de biografia del primers anys de D. Bosco i de la congregació fins arribar al moment actual. 
Va fer una comparació de les tres entitats amb mes presencia al  mon; primer la FIFA a 200 països, després la coca-cola i en tercer lloc els Salesians. Va fer també, una reflexió sobre  el futur de la congregació.
El representant de Vols va fer una exposició del projecte, una granja agrícola i de bestiar dedicada a l’ensenyament per a dones maltractades i amb risc d’exclusió social. Va tancar l'acte el Sr. Joaquim Fernàndez que va explicar el procés de mecenatge d’aquest projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari